Blog
dec 15

Chrome en Firefox worden strenger voor websites zonder HTTPS: zorg nu dat je website niet gestraft wordt

Wat verandert er concreet in Chrome?

De Chrome-browser plaatste al een (onopvallende) waarschuwing in je adresbalk wanneer je op een pagina kwam met een niet door HTTPS beveiligd invuld voor wachtwoorden en kredietkaarten. Vanaf oktober 2017 wordt die waarschuwing prominenter en uitgebreider.

Google toont nu ook een waarschuwing

  • wanneer je bezoeker eender welke data moet invullen op je website
  • wanneer je bezoeker via de incognito-modus jouw website bezoekt

Omdat internetgebruikers steeds vaker kiezen voor de incognito-modus om hun privacy te beschermen, zouden heel wat van je bezoekers dus opeens geconfronteerd kunnen worden met een veiligheidswaarschuwing. Niet ideaal voor je reputatie… Zeker omdat Google al liet weten in de toekomst nog strenger te zullen optreden.

Wat verandert er in Firefox?

De Firefox-browser toonde bij een beveiligde pagina al een groen gesloten slot in de adresbalk en een grijs slot doorstreept met een rode balk aan niet-HTTPS pagina’s waar een wachtwoord gevraagd werd.

Nu zal er ook een duidelijke in-context waarschuwing verschijnen op niet-HTTPS pagina’s. Klikt de gebruiker op een login of wachtwoordveld, dan krijgt hij het grijze, doorstreepte slot te zien met de waarschuwing “Deze verbinding is niet veilig. Gegevens die je invult op deze pagina kunnen onderschept worden.” Ook Firefox bevestigt dat het in de toekomst nog strenger zal optreden.

Leuk detail: bij eerdere aanpassingen zag Chrome het aantal pagina’s met invulformulier voor wachtwoord of kredietkaart zonder HTTPS-verbinding met 23% dalen. Bij Firefox steeg het aantal login-formulieren met HTTPS dan weer van 40% tot bijna 70%. Het totale aantal HTTPS-pagina’s steeg ook met 10%. 

 

Lees meer

 

Dit artikel werd geschreven door onze businesspartner NucleusNucleus - SafeShops Business Partner

 

 

 

Ook SafeShops.be kan jou helpen met de veiligheid van jouw webshop, check hier ons Security Seal!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *