Blog
mrt 09

15 Belgische webshops bekroond met SafeShops Awards 2018

Ontdek de winnaars van de SafeShops Awards 2018

Voor de tweede keer op rij werden de Safeshops Awards uitgereikt.  Vijftien Belgische webshops mochten een Award in ontvangst nemen. Om de Awards toe te kennen, deed Safeshops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van meer dan 4.200 online shoppende consumenten.

Consument oordeelt en kent prijzen toe

Alle Belgische webshops kunnen deelnemen aan de Safeshops Awards en dienen zich enkel te registreren om in aanmerking te komen voor een award.

Online consumenten spelen een cruciale rol in het succes van een webshop. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar een webwinkel; het zijn de consumenten die aangetrokken moeten worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop moeten overgaan” vertelt Greet Dekocker, Managing Director SafeShops.be. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen.”

15 winnaars – 5 categorieën – 3 marktsegmenten*

Categorie ‘Logistic Champion’

Criteria die doorslaggevend waren bij het toekennen van deze Award waren o.m. duidelijke info met betrekking tot verzendkosten, betrouwbaarheid/snelheid van levering en correcte afhandeling van retouren.

Categorie ‘Customer Friendliness’

Bij het toekennen van de award voor klantvriendelijkheid kwamen o.m. deze aspecten aan bod: toegankelijkheid van de klantendienst, ervaring klantendienst en een vriendelijke/snelle service.

De winnaars 2018:

Categorie ‘Payment Hero’

Webshops die binnen deze categorie een award in de wacht sleepten, werden o.m. beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden.

De winnaars 2018:

Small

Medium

Big

Categorie ‘Brilliant Concept’

Design, klantvriendelijkheid van de website en de beschikbare productinfo zijn de criteria die mee bepalend waren voor winnaars in deze categorie.

De winnaars 2018:

Small

Medium

Big

Categorie ‘SafeShops.be Diamond’

Belgische webshops die in alle categorieën de top behaalden, sleepten de SafeShops.be Diamond in de wacht.

De winnaars 2018:

Small

Medium

Big

*3 marktsegmenten: small, medium en big. Indeling wordt bepaald op basis van omzetgrootte en voldoende bekendheid  van de webshop bij het grote publiek.

 

 

Over SafeShops.be
SafeShops.be vzw heeft als voornaamste doelstelling het vertrouwen van consumenten in België in online shoppen te verhogen. Zo verzorgen zij de uitreiking en promotie van het SafeShops.be kwaliteits- en securitylabel en organiseren zij tal van evenementen waarbij informatieoverdracht tussen zowel de e-commerce gebruiker als bedrijven centraal staan.
Meer info www.SafeShops.be

Greet Dekocker – greet@safeshops.be – 0476 99 29 40