Blog
mrt 29

Online shoppers binnen handbereik dankzij de pakketbrievenbus

Onder de naam GEORGE brengt DeliverEASE bvba uit Hasselt pakketboxen en pakketbrievenbussen aan de man. De naam GEORGE verwijst naar de huisbutler die ervoor zorgt dat het hele gezin thuis zorgeloos pakjes kan ontvangen. De webshop www.pakketboxen.be profileert zich als een van de grootste onafhankelijke aanbieders van pakketboxen en pakketbrievenbussen aan huis. Wat hen onderscheidt van de vele andere aanbieders, is dat ze het ‘product’ benaderen vanuit de leefwereld van de online shopper.

 

80 % of meer verkiest levering aan huis

“Onze klanten – de GEORGE Members – zijn zonder uitzondering overtuigde online shoppers”, aldus zaakvoerder Stefan Vanluyten, “Ze zijn zich zeer bewust van de voordelen van online winkelen, maar eisen net zo goed een zorgeloze ontvangst van hun bestelde producten tot aan de voordeur.” Alle alternatieve aflevermogelijkheden ten spijt – en het is zeer goed dat ze er zijn – wijzen alle studies toch uit dat 80 % of meer van de consumenten nog altijd levering aan huis verkiest.

 

‘Volwassen’ webshoppers

“Voor webshops zijn eigenaars van een pakketbox of pakketbrievenbus interessant”, vervolgt Stefan Vanluyten, “want zij zijn ‘volwassen’ webshoppers en meer nog: van zodra mensen een box aan huis hebben, stijgt hun online aankoopgedrag met gemiddeld 15 %. Net omdat het zo makkelijk is geworden om alles thuis geleverd te krijgen. GEORGE 4 RETAIL biedt webshops toegang tot deze klanten. Want ze zijn dan wel gewend om online te shoppen, maar als je niet Amazon, Bol.com of Zalando heet, is de kans reëel dat ze jouw shop nog niet kennen of bezocht hebben”.

 

Niet spammen

GEORGE 4RETAIL werkt met zogenaamde ‘Loyalty Vouchers’. Die kan de retailer ter beschikking stellen aan de GEORGE Members om hen zo kennis te laten maken met de betreffende shop. Het bedrijf uit Hasselt plaatst er wel meteen een kanttekening bij: “GEORGE is een vertrouwenspersoon van het gezin en is er niet om zijn Members te spammen met kortingen die je op elke hoek van het internet kunt vinden. GEORGE doet er ook alles aan om het winkelaanbod af te stemmen aan het profiel van de eindklant”.

 

Kosteloos cadeaubonnen uitdelen

De website www.george4retail.be meldt dat webshops ook zélf Loyalty Vouchers kunnen uitdelen, en dit zelfs op kosten van GEORGE? “Dat klopt”, besluit Stefan Vanluyten. “Voor elke klant die een retailer ons aanbrengt, mogen zij cadeaubonnen uitdelen die leiden tot herhalingsaankopen in hun webshop en deze bekostigen wij dan”.

 

Eerste pilot afgerond

Een eerste pilot werd met succes afgerond in samenwerking met online apotheek Viata.be. Daar werden 80 % van de waardebonnen binnen de maand verzilverd en een aantal daarvan zijn nu vaste klant geworden. Stefan Vanluyten: “Het doet natuurlijk deugd om te zien dat het werkt en vooral dat de consumenten deze geste van GEORGE appreciëren. Mochten de webshops deze bons rechtstreeks geven, zou het toch anders overkomen”.

Meer info: www.george4retail.be.

 

DeliverEASE bvba

Corda Campus Hasselt

stefan@deliverease.be

04 95 52 21 56