Blog
Apr 25

Persbericht: SafeShops.be geselecteerd als exclusieve partner van Safe.shop

Logo Safe.Shop

Dankzij dit nieuwe partnership kunnen Belgische webshops nu ook het internationale betrouwbaarheidslabel Safe.Shop bekomen

SafeShops.be en Safe.Shop hebben hun partnership aangekondigd en brengen daardoor het internationale e-commerce betrouwbaarheidslabel naar België.  Beide partners streven ernaar om consumenten vertrouwen te geven in online shoppen. Nationale organisaties in onder meer Brazilië, China, Duitsland, Ijsland, Japan, Kroatië, Maleisië, Nederland, Roemenië, Rusland en Zwitserland behoren tot de eerste deelnemers. In België zal SafeShops.be de vertegenwoordiger ervan zijn.

Snellere groei voor cross-border e-commerce door het internationale betrouwbaarheidslabel van Safe.Shop

Ondanks het feit dat e-commerce nog steeds in een opwaartse trend zit, kampen zowel consumenten als webshops nog al te vaak met een gebrek aan vertrouwen. Online shoppers durven vaak niet te kopen bij buitenlandse webshops omdat ze niet weten of de webshop betrouwbaar is. Zo blijkt uit een recente studie van de UN* dat, van zodra transacties over de landsgrenzen heen gaan, het vertrouwen in e-commerce bijna halveert.

Een wereldwijd label met lokale verankering  geleverd door Safe.Shop

Om het vertrouwen van de consument te winnen, sluiten webshops vaak aan bij lokale kwaliteitslabels. Wil je als webshop op meerdere markten actief zijn, dan moet je ook telkens op al die markten gecertificeerd worden. Dit is een tijdrovende activiteit, zeker voor kleine en middelgrote bedrijven. Met hun wereldwijde label wil Safe.Shop enerzijds de grenzen wegnemen en cross-border consumenten het nodige vertrouwen schenken.  Anderzijds willen ze het webshops makkelijker maken om internationale markten te betreden.

Jorij Abraham, Managing Director Ecommerce Foundation – het overkoepelende orgaan vertelt: “We willen geen kwaliteitslabel van scratch opbouwen. De nationale organisaties waar wij mee samenwerken, leveren betrouwbare certificaten af én ze beschikken over de specifieke marktkennis. De keuze om met lokale partners ons kwaliteitslabel uit te bouwen, geeft ons meteen de lokale kracht die we nodig hebben.”

Greet Dekocker, Managing Director Saheshops.be: “België is een kleine markt en voor veel Belgische webshops is het dan ook cruciaal om over de landsgrenzen heen te gaan. Het is een positieve evolutie en een echte meerwaarde voor onze webshops als het Safe.Shop label hen het nodige vertrouwen van de internationale consument kan opleveren.

Belgische webshops kunnen het internationale kwaliteitslabel Safe.Shop eenvoudig bekomen via SafeShops.be.

*Studie UN: Survey on retailers attitudes towards cross-border trade and consumer protection (2016)

 

The Ecommerce Foundation

The Ecommerce Foundation is initiated by worldwide national ecommerce associations as well as online and omnichannel selling companies from industries such as retail, travel & finance. Our mission is to foster global digital trade as peace is the natural effect of trade. By facilitating digital commerce we hope to make the world a slightly better place.

The foundation facilitates the development of practical knowledge, insights and services for which individual institutions, retail and ecommerce associations and B2C selling companies do not have the (financial) resources and/or capabilities. By combining collective goals and efforts, the Ecommerce Foundation is able to realize projects which could not have been realized on an individual basis.

Over SafeShops.be
SafeShops.be vzw heeft als voornaamste doelstelling het vertrouwen van consumenten in België in online shoppen te verhogen. Zo verzorgen zij de uitreiking en promotie van het SafeShops.be kwaliteits- en securitylabel en organiseren zij tal van evenementen waarbij informatieoverdracht tussen zowel de e-commerce gebruiker als bedrijven centraal staan.
Meer info www.SafeShops.be

Perscontact: Greet Dekocker – greet@safeshops.be – 0476 99 29 40