Blog
aug 24

Bescherm jouw googleranking

Mobiele websitesnelheid beïnvloedt jouw googleranking

Mobiele websites worden tegenwoordig meer gebruikt dan desktop websites. Dit betekent dat een hoop mensen jouw website bekijken vanaf een langzame 3 of 4G verbinding of een slecht wifi netwerk. De gemiddelde mobiele website is ongeveer 2G groot, dit is teveel om jouw pagina snel te laten laden. Mis geen conversies via jouw googleranking door een lange laadtijd. Wees voorbereid op de Google Speed Update!

Het was al een tijdje bekend, maar sinds juli 2018 is deze nieuwe regel effectief in werking getreden. Nu wordt de websitesnelheid op mobiel meegenomen in jouw googleranking. De snelheid van je website op desktop en op mobiel beïnvloedt jouw website ranking. Eerder was alleen de snelheid van je website op de desktop belangrijk, maar dit is een uitbreiding van de Mobile First indexing, die eerder dit jaar werd aangekondigd.

Wat nu?

Ontdek het in de blog van Feedback Company