Blog
okt 24

Duiding bij het persbericht en artikel van Testaankoop omtrent cyberveiligheid

Gezamenlijk bericht – SafeShops.be & Becommerce

Een kwaliteitslabel van zowel SafeShops.be en Becommerce staat in de eerste plaats voor betrouwbare webshops. Bij een webshop die drager is van 1 van deze labels, kan je op je gemak shoppen. Zo weet je dat je consumentenrechten bv. garantievoorwaarden en retourrechten worden gerespecteerd en dat je in geval van een klacht steeds bij deze organisaties terecht kan voor mediatie. Echter deze sectorverenigingen breidden de laatste jaren ook het begrip betrouwbaarheid verder, elk op hun manier, uit naar veiligheid. Zo screent Becommerce zijn leden op dezelfde OWASP top 10 kwetsbaarheden zoals Testaankoop, en voorziet SafeShops voor zijn leden een gelijkaardige technische basic audit die kan worden aangevuld met een volledige audit van het veiligheidsbeleid van een webshop. Vastgestelde zware fouten worden door beide organisaties gerapporteerd aan de webshop. Bij het niet oplossen hiervan trekt Becommerce het kwaliteitslabel terug en verhindert SafeShops op hun beurt het toekennen van hun security seal, welke een aanvulling is op hun kwaliteitslabel.

 

Specifiek voor SafeShopslogo-securityseal e-commerce

SafeShops.be besliste zo een dik jaar geleden om haar kwaliteitslabel uit te breiden met een security seal. Enkel bedrijven die een volledige, dus niet enkel een technische audit van hun webshop ondernemen, kunnen dit seal bekomen. Het staat symbool voor een webshop dat veiligheid cruciaal stelt en voldoende inspanningen, naast technische ook beleidsmaatregelen neemt om de veiligheid van zijn webshopbezoeker te verzekeren. Op dit moment zijn de meeste screenings lopend.

Meer informatie over de aspecten waarop een drager van het Security Seal van Safeshops.be wordt gecontroleerd, vind je hier .

Perscontact SafeShops.be: Greet Dekocker – greet@safeshops.be – 0476 99 29 40

Perscontact Becommerce: Sofie Geeroms – sofie.geeroms@becommerce.be  – 0472 77 69 27