Blog
apr 03

16 Belgische webshops bekroond met SafeShops Awards 2019

Download ‘The Belgian online shopper research’

We weten graag aan wie we deze informatie verdelen. Dank je wel om even je gegevens na te laten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Torfs, Klium, Neckermann reizen & Sobaggy behoren tot de grote winnaars van de SafeShops Awards 2019

Online shoppers zélf belonen 16 Belgische webshops

Voor de derde keer op rij werden de SafeShops Awards uitgereikt. Zestien Belgische webshops mochten een Award in ontvangst nemen. Om de Awards toe te kennen, deed SafeShops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van bijna 4.000 online shoppende consumenten.

Winnaars SafeShops Awards 2019

Groepsfoto van de winnaars

Consument oordeelt en kent prijzen toe

Om te kunnen deelnemen aan de SafeShops Awards moesten webshops zich registeren. Dit jaar zaten 89 Belgische webshops in de running voor een Award.

“Het succes van een webshop wordt door de online consument bepaald. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar de online shop, ze moeten aangetrokken worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop overgaan” gaat Greet Dekocker, Managing Director Safeshops.be, van start. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen door middel van een vragenlijst.”

16 winnaars – 5 categorieën – 3 marktsegmenten*

Categorie ‘Safeshops.be Diamond Award’

Belgische webshops die in alle categorieën de top behaalden, sleepten de Safeshops.be Diamond Award in de wacht.

De winnaars 2019:

Small

Medium

Big

Categorie ‘Logistic Champion’

Criteria die doorslaggevend waren bij het toekennen van deze Award waren o.m. lage tot geen leveringskosten, betrouwbaarheid/snelheid van levering en gratis verzekering van kapotte of verloren goederen.

De winnaars 2019:

Categorie ‘Customer Friendliness’

Bij het toekennen van de award voor klantvriendelijkheid kwamen o.m. deze aspecten aan bod: toegankelijk klantendienst, ervaring klantendienst en een vriendelijke/snelle service.

De winnaars 2019:

Small

Medium

Big

Categorie ‘Payment Hero’

Webshops die binnen deze categorie een award in de wacht sleepten, werden o.m. beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden.

De winnaars 2019:

Small

Medium

Big

Categorie ‘Brilliant Concept’

Design, klantvriendelijkheid van de website en de beschikbare productinfo zijn de criteria die mee bepalend waren voor winnaars in deze categorie.

De winnaars 2019:

Small

Medium

Big

Categorie ‘Tremendous Ticketing Award’

Deze award wordt uitgereikt aan webshops actief in de reis-, entertainment- en dienstensector. Deze webshops werden beoordeeld op alle bovenstaande criteria, met uitzondering van logistiek. In plaats daarvan werd gekeken naar de specifieke afhandeling van vouchers, tickets en bevestiging hiervan.

De winnaar 2019:

“Belgische webshops leveren heel wat inspanningen om klanten aan te trekken en hen optimaal te bedienen. Met deze SafeSops Awards kunnen we hen daarvoor belonen. Het groeiend aantal deelnemende webshops, en zeker het stevig aantal consumenten dat hun ervaring wil delen, toont aan dat het Belgische webshop landschap een mooie toekomst te wachten staat” besluit Greet Dekocker.

Small: jaarlijkse e-commerce omzet minder dan €100.000.
Medium: jaarlijkse e-commerce omzet tussen €100.000 en €1.000.000.
Big: jaarlijkse e-commerce omzet van meer dan €1.000.000.

 

Over SafeShops.be
SafeShops.be vzw heeft als voornaamste doelstelling het vertrouwen van consumenten in België in online shoppen te verhogen. Zo verzorgen zij de uitreiking en promotie van het SafeShops.be kwaliteits- en securitylabel en organiseren zij tal van evenementen waarbij informatieoverdracht tussen zowel de e-commerce gebruiker als bedrijven centraal staan.
Meer info www.SafeShops.be

Greet Dekocker – greet@safeshops.be – 0476 99 29 40