Blog
apr 05

WEBSHOP ZEB VALT IN DE PRIJZEN MET PAYMENT HERO AWARD

VERNIEUWDE WEBSHOP GROEIT MAANDELIJKS MET MEER DAN 20%

Foto ZEBMerchtem, 5 april 2019 – Gisteren mocht het e-commerce team van multi- brand fashion store ZEB de Safeshops Award voor de categorie ‘Payment Hero’ in ontvangst nemen. Om deze awards voor online shops toe te kennen deed de Belgische associatie voor de e-commercesector een beroep op de ervaringen van duizenden online consumenten.

Webshops die binnen de categorie ‘Payment Hero’ in de prijzen vallen, werden onder meer beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden. ZEB.be mag zich de winnaar noemen voor het segment ‘grote webshops’.

De onlangs vernieuwde webshop ZEB groeit elke maand met dubbele cijfers. Nochtans zet het marketingbeleid niet grootschalig in op bannering en advertenties via social media en Google. Door de focus op service voor bestaande klanten is de retourgraad slechts 15%. Dat is beduidend lager dan bij de pure players waar het aantal retours schommelt tussen 30 en 50%.

“De online shop vertegenwoordigt 10% van de totale omzet en blijft een belangrijke tool om onze klanten te servicen. Klanten kunnen online, op hun smartphone en zelfs instore online bestellen. In de ZEB-winkels kunnen ze op grote schermen hun maat bestellen indien deze niet voorradig is instore. We voerden onlangs een volledige vernieuwing door waarbij vooral werd ingezet op de online costumer journey waar overzichtelijk en makkelijk betalen uiteraard een belangrijk deel van is. Dat onze nieuwe webshop duidelijk wordt

gesmaakt door de klanten is voor ons team een bekroning op het werk van de afgelopen maanden.”, vertelt Femke Mussels, E-Commerce Manager van ZEB.


Over ZEB groep

ZEB groep is het moederbedrijf van de multibrand stores ZEB, The Fashion Store, PointCarré en sinds februari 2019 ook ZEB For Stars. De Belgische retailer met hoofdzetel te Merchtem beschikt over 110 winkelpunten verspreid over België. De groep zal voor het financieel jaar 2018-2019 een omzet van 224 miljoen euro (incl. BTW) realiseren en rekent daarvoor op de steun van 1200 medewerkers.

Erika Mees – Marketing & PR Manager

erika.mees@zeb.be | (+32) 474.95.04.39