Blog
Sep 23

Persbericht: ‘Binkies, Klium & Coolblue slepen SafeShops.be Diamond Award in de wacht’

Ook Torfs, Farmaline, A.S. Adventure & Smartphoto vallen in de prijzen

Online shoppers zélf belonen 15 Belgische webshops

Ekeren, 23 september 2020 – Voor de vierde keer op rij werden de SafeShops Awards uitgereikt.  Vijftien Belgische webshops mochten een Award in ontvangst nemen, zij het dan virtueel. Om de Awards toe te kennen, deed SafeShops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van bijna 4.000 online shoppende consumenten.

Consument oordeelt en kent prijzen toe

Om te kunnen deelnemen aan de SafeShops Awards moesten webshops zich registeren. Dit jaar zaten 89 Belgische webshops in de running voor een Award.

Het succes van een webshop wordt door de online consument bepaald. Het zijn zij die hun weg moeten vinden naar de online shop, ze moeten aangetrokken worden door het aanbod en uiteindelijk tot de aankoop overgaan” gaat Greet Dekocker, Managing Director Safeshops.be, van start. “Het leek ons dan ook logisch om net die online consument, de klant, te vragen om hun webshop te beoordelen door middel van een vragenlijst.”

15 winnaars – 5 categorieën – 3 marktsegmenten

Categorie ‘Safeshops.be Diamond Award’

Belgische webshops die in alle categorieën de top behaalden, sleepten de Safeshops.be Diamond Award in de wacht. De winnaars van 2020:

 • Small*: Binkies
 • Medium**: Klium
 • Big***: Coolblue

Categorie ‘Logistic Champion’

Criteria die doorslaggevend waren bij het toekennen van deze Award waren o.m. betrouwbaarheid/snelheid van levering, leveringskost, verschillende leveringsopties en eenvoud en flexibiliteit van retour. De winnaars van 2020:

 • Small: GIKS
 • Medium: Maatkasten Online
 • Big: Torfs

Categorie ‘Customer Friendliness’

Bij het toekennen van de award voor klantvriendelijkheid kwamen o.m. deze aspecten aan bod: toegankelijk klantendienst, ervaring klantendienst en een vriendelijke/snelle service. De winnaars van 2020:

 • Small: EEva Thee
 • Medium: 24pharma
 • Big: A.S. Adventure

Categorie ‘Payment Hero’

Webshops die binnen deze categorie een award in de wacht sleepten, werden o.m. beoordeeld op basis van duidelijkheid over de kosten, gebruiksvriendelijke betaalmethodes en het aantal betaalmogelijkheden. De winnaars van 2020:

 • Small: Cobli
 • Medium: Bouwkampioen
 • Big: Farmaline

Categorie ‘Brilliant Concept’

Design, klantvriendelijkheid van de website en de beschikbare productinfo zijn de criteria die mee bepalend waren voor winnaars in deze categorie. De winnaars van 2020:

 • Small: Jean Delaere
 • Medium: BAUNAT
 • Big: Smartphoto

“Belgische webshops leveren heel wat inspanningen om klanten aan te trekken en hen optimaal te bedienen. Met deze SafeShopsAwards kunnen we hen daarvoor belonen.  Het groeiend aantal deelnemende webshops, en zeker het stevig aantal consumenten dat hun ervaring wil delen, toont aan dat het Belgische webshop landschap  een mooie toekomst te wachten staat” besluit Greet Dekocker.

*Small: Jaarlijkse e-commerce omzet minder dan €100.000. *

*Medium: Jaarlijkse e-commerce omzet tussen €100.000 en 1.000.000. *

**Big: Jaarlijkse e-commerce omzet van meer dan €1.000.000.

*** Einde persbericht***


Over SafeShops.be

SafeShops.be vzw, de Belgische e-commerce associatie, heeft als voornaamste doelstelling het vertrouwen van consumenten in België in online shoppen te verhogen. Zo verzorgen zij de uitreiking en promotie van het SafeShops.be kwaliteits- en securitylabel en organiseren zij tal van evenementen waarbij informatieoverdracht tussen zowel de e-commerce gebruiker als bedrijven centraal staan.

Voor meer informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen:

LEWIS – Eline Rasson
T: +32 472 78 65 20
E: eline.rasson@teamlewis.com

Safeshops –  Greet Dekocker
T: +32 476 99 29 40
E: greet@safeshops.be