Blog
okt 30

Schrems-II arrest haalt privacy-regeling volledig onderuit

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

De Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems haalde deze zomer een tweede overwinning bij het Europees Hof van Justitie, dat het “Privacy Shield” tussen de EU en de VS helemaal onderuit haalt. Dat Shield zorgde ervoor dat persoonsgegevens veilig en conform GDPR uitgevoerd konden worden door Europese bedrijven naar de VS.

Maar niets blijkt minder waar. Het Hof van Justitie haalde het zelfs volledig onderuit en kende geen gratieperiode toe. Aanklager Schrems liet er ook geen gras over groeien en zorgde al voor meer dan 100 klachten, ook tegen Belgische bedrijven.

Dat betekent dat zowat elke onderneming in België meteen zijn zaken op orde moet stellen. Want heel wat clouddiensten, apps en tools zoals Google Analytics, Hubspot, Sharpspring, Facebook, Twitter exporteren data naar de VS en baseerden zich daarvoor op dat Privacy Shield.

Sirius Legal heeft voor jou de richtlijnen grondig bestudeerd en geeft je een handig stappenplan om jouw webshop helemaal conform te maken.

Ontdek het stappenplan