Blog
jan 25

De toekomstige Digital Services Act en Digital Markets Act

Op 15 december 2020 kondigde de Europese Commissie de eerste ontwerpen aan van de Digital Services Act en de Digital Markets Act.

De DSA legt nieuwe verplichtingen op aan online tussenpersonen zoals online marktplaatsen, social mediaplatformen, app stores en booking websites. De DMA voert dan weer nieuwe regels in voor grote online platformen die door de Europese Commissie “gatekeepers” genoemd worden. Daarmee bedoelt ze de grote internetspelers die zeer veel verkeer via hun platformen kanaliseren.

Beide (toekomstige) verordeningen moeten zorgen voor meer transparantie in online reclame, minder namaak, betere privacybescherming en vooral ook meer controle voor de EU op de economische macht van enkele internetgiganten.

De ontwerpen van deze verordeningen moeten nog door het Europees Parlement en de Europese Raad, maar Sirius Legal zet voor jou al de hoofdlijnen op een rijtje.

De toekomstige Digital Services Act en Digital Markets Act voor jou in een notendop