Blog
jun 28
BTW-regelgeving

‘De nieuwe BTW-regels voor e-commerce’

Door de globalisering en digitalisering van de verkoop van goederen en diensten was de vraag naar een vereenvoudigde BTW-regelgeving voor webshops zeer groot. Vanaf 1 juli 2021 vereenvoudigen de nieuwe BTW-regels de heffing op grensoverschrijdende ‘internetverkopen’ van goederen en diensten. Met deze wetswijziging worden gelijke concurrentievoorwaarden voor ondernemingen gegarandeerd, zowel binnen als buiten de EU.

Jouw verantwoordelijkheid als webshop eigenaar

Als webshop eigenaar kan je maar beter de BTW-regels goed kennen en zorgen dat je webshop klaar is om rekening te houden met verschillende BTW-regimes.  Door het wegvallen van de minimale BTW-drempels, is potentieel élke verkoop via je webshop aan een buitenlandse klant onderworpen aan een andere BTW-voet dan de Belgische.  Het is jouw verantwoordelijkheid als webshopuitbater om ervoor te zorgen dat je telkens de juiste BTW aanrekent.  Doe je dit niet dan riskeer je controles en boetes van de lokale BTW overheden, iets wat we de voorbije jaren bij verschillende van onze cliënten jammer genoeg moesten vaststellen.  De boetes kunnen hoog zijn, wees dus voorbereid.

Wat verandert er nu precies?

De nieuwe BTW-regels zijn niet zo gemakkelijk te interpreteren, misschien krijg je er zelfs wel grijze haren van. Sirius Legal goot de belangrijkste wijzigingen in een duidelijk en pragmatisch overzicht. Lees het volledige artikel en check het vereenvoudigd overzicht via onderstaande link.

Bron artikel : Sirius Legal