Blog
aug 25

Een veilige webshop begint bij veilige hosting

We hoeven het je niet meer te vertellen: een webshop is een onmisbaar deel van je winkel geworden: de online verkoop maakt anno 2021 een kwart uit van de totale winkelomzet in België – en wanneer we naar andere landen kijken, zal dat alleen maar stijgen.

Helaas weten ook cybercriminelen dat. Wie de krant openslaat, leest doemberichten over ransomware, phishing of DDoS-aanvallen. Kortom: onfrisse praktijken, waarvan je hoopt er nooit mee te maken te krijgen. Nochtans zijn het risico’s om rekening mee te houden.

Daarom is het erg belangrijk om je webshop zo veilig mogelijk te houden. De belangrijkste stap om dat te doen, is het kiezen van een goeie hostingpartner.

DDoS-aanvallen

De populariteit van het web heeft ons ook nieuwe begrippen leren kennen. We pikken er eentje uit: DDoS-aanvallen. Bij zo’n aanval stuurt de aanvaller veel valse bezoekers naar je webshop, zodat die veel trager werkt of uiteindelijk zelfs kan crashen.

In het voorjaar van 2021 is het aantal DDoS-aanvallen meer dan verdúbbeld in vergelijking met een jaar eerder. De cijfers zijn niet van de poes: afgelopen januari werden dagelijks 1800 websites en -shops bestookt met DDoS-aanvallen. Het motief van de aanvallers? Vaak een mysterie. Sommigen doen het omwille van politieke of economische redenen, anderen ‘gewoon omdat het kan’.

Net daarom zijn DDoS-aanvallen gevaarlijk: iedereen kan slachtoffer worden van een willekeurige DDoS-aanval.

Veiligheid: niet enkel verdediging

Vaak denken mensen dat veiligheid vooral draait om de bescherming tegenover malafide partijen. Maar vergeet zeker ook de grillen van de natuur niet. Dit voorjaar was er een grote brand in een Frans datacenter, met de gevolgen van dien, en ook de vreselijke overstromingen in ons land zorgden, naast het menselijke leed, ook voor veel malaise bij bedrijven.

Wanneer je geen regelmatige back-up van je gegevens maakt, of wanneer je hostingprovider losjes omspringt met de veiligheid van z’n datacenters, kunnen zulke situaties zuur opbreken.

Laat het kalf niet verdrinken!

Ik ben slachtoffer geworden van cybercriminaliteit, wat kunnen jullie doen?” Het is een vraag die we té vaak horen. Maar helaas is het dan meestal al te laat om nog iets te ondernemen: kwetsbare gegevens zijn gelekt, en het enige wat je nog kan doen, is je klanten op de hoogte stellen van het lek en hen vragen om hun wachtwoord te wijzigen.

Daarom kunnen we er niet duidelijk genoeg in zijn: zorg dat je geen imagoschade of financiële malaise lijdt, en demp de put vóór het kalf verdronken is. Dat doe je door voor veilige hosting te kiezen. Een goeie hostingprovider zal ervoor zorgen dat je webshop op alle mogelijke manieren versleuteld wordt.

Combell wapent zich met het Combell Shield

Combell, de marktleider in Belgische hostingoplossingen, heeft zelf een afweersysteem opgericht tegen cybercriminaliteit: het Combell Shield. Het Combell Shield is een verzameling van maatregelen dat de Combell-klanten verzekert van een optimale veiligheid.

Zo zorgt het Combell Shield voor malwaredetectie, beveiliging tegen DDoS-aanvallen, én maakt het gebruik van krachtige firewalls tegen allerlei aanvallen. Omdat cybercriminelen elke dag wel een nieuw wapen vinden om aan je gegevens te kunnen, is het Combell Shield ook voortdurend in beweging, en worden vaak nieuwe veiligheidsmaatregelen en updates toegevoegd. Zo blijft jouw webshop onverminderd draaien, en slaap je op je beide oren. Combell zorgt voor je veiligheid, jij voor je verkoop.

Elke klant die een shared hostingpakket bij Combell heeft, maakt automatisch gebruik van het Combell Shield.

Wil je weten hoe veilig jouw website of webshop is?

Vraag dan vrijblijvend een audit aan bij de experts van Combell!