Blog
Jun 06

Zijn de Belgische webshops klaar voor de nieuwe Europese Verpakkingswet?

Europa zit niet stil wanneer het op verduurzaming aankomt. Recent lanceerde de Europese Commissie een nieuw wetsvoorstel met regels over de manier waarop we onze producten in de toekomst moeten verpakken. Tegen 2030 moeten verpakkingen bijvoorbeeld beter zijn te recycleren en te hergebruiken. Het is de eerste keer dat er in een wetsvoorstel ook expliciet wordt gesproken over de e-commerce sector. Zijn onze webshops klaar om binnen enkele jaren al te voldoen aan de nieuwe regels? En hoe zullen onze verpakkingen er dan moeten uitzien?

Wel, steeds meer oplossingen die helemaal future proof zijn worden nu al aangeboden: dozen, zakjes, tape… het kan en moét anders. RAJA schreef er een blog over. je ontdekt er welke innovaties het afgelopen jaar op de markt zijn gebracht en welke toekomstplannen er nog in het verschiet liggen. Zo kan je als webshop vandaag al kiezen voor verpakkingen die conform zijn met de nieuwe regels.

Lees hier de blog van RAJA over de Europese Verpakkingswet.