Webinar: De ecologische impact van de “last mile”
Wanneer? 21 januari 2021
Waar? Online event
Spreker? Heleen Buldeo, Sandrine Sprockeels, CSR Director DPD Belux & Koen Verlaenen, General Manager DPDfresh, Jonathan Gillyns, Director Merchants – Sodexo
Duurzaamheid en logistiek gaan hand in hand
Heleen Buldeo Rai, Doctor in de toegepaste economische wetenschappen, schreef een doctoraatsstudie over: “Ecologische impact van de “last mile” in omnichannel retail”. In haar studie beantwoordt ze vier cruciale vragen met betrekking tot de “last mile”, of de finale fase, van het leveringsproces.
Nemen omnichannel retailers de “last mile” voor hun eigen rekening of besteden ze dit uit: aan derde partijen of de “crowd”?
- Welke “last mile” opties krijgen klanten aangeboden?
- Welke “last mile” opties verkiezen klanten?
- Wat is de impact van de verschillende “last mile” opties in omnichannel retail op het milieu?
Heleen neemt je mee in haar verhaal en geeft je een aantal inzichten uit haar doctoraatsstudie.
Maatschappelijk verantwoord leveren van gekoelde voeding, hoe doe je dat?
De online bestelde voeding moet van punt A naar punt B geraken. Hoe zorg je er voor dat deze producten vers en gekoeld op hun bestemming geraken? DPD heeft hier dé oplossing voor gevonden. En bovendien zijn zij ook expert in duurzame levering. Hoe doen ze dat? Dat laten we aan DPD over tijdens hun presentatie.